Top of Page Top of Page

Нікчемні документи на екзотичних тварин, які видають громадські організації

Дану інформацію ми публікуємо в зв'язку з тим, що в Україні почастішали випадки видачі українськими громадськими організаціями документів, які за своєю суттю не відповідають дійсності і, тим самим, вводять в оману громадян України, маючих намір придбати, або легалізувати раніше придбаних тварин.

В даному випадку мова йде про недобросовісного продавця, який рекламується в мережі інтернет під назвою "розплідник animal planet", а також про документи від ГО "Асоціація заводчиків України", які не мають юридичної сили.

З документів, виданих ГО "АЗУ" вбачається, що дана організація у змові з недобросовісним продавцем ошукує недосвідчених покупців та власників екзотичних тварин, оформлюючи на тварин документи, які за своєю суттю не відповідають дійсності, а тому не мають юридичної сили.

Наслідки цих дій для чесних набувачів катастрофічні. Вони призводять до невизначеного статусу придбаної тварини, що надалі дуже серйозно позначається на процесі легалізації тварини в Україні та неможливості, наприклад, вивезення тварини за межі України. 

Це тільки один з небагатьох прикладів, який демонструє саму суть введення в оману добросовісного набувача. Більше інформації за посиланням.