Top of Page Top of Page

Стартувала пілотна програма імміграції в Атлантичну Канаду

Цей проект сприятиме зростанню населення, допоможе розвинути кваліфікований ринок праці і підвищити рівень зайнятості в Атлантичному регіоні Канади. Федеральний і провінційний уряди Канади визнають, що Приморські провінції потребують більше іммігрантів, які можуть жити і розвивати зазначені території.

Атлантичний Імміграційний Пілотний Проект має унікальні вимоги прийнятності, які можуть бути особливо привабливими для деяких категорій працівників і випускників. Ця програма орієнтована як на кваліфікованих спеціалістів (осіб з освітою і деяким досвідом роботи), так і на міжнародних студентів, які закінчують навчання і хочуть жити в одній з чотирьох зазначених провінцій.

Всі основні Заявники, які прибувають в Канаду по Пілотному проекту, отримають запрошення на роботу від конкретного роботодавця, а також індивідуальний план поселення для Заявника і його сім'ї.

Напрями для кваліфікованих спеціалістів:

  • Atlantic Intermediate-Skilled Program (AISP)
  • Atlantic High-Skilled Program (AHSP)

Напрям для міжнародних випускників:

  • Atlantic International Graduate Program (AIGP)

Вимоги до претендентів:

Досвід роботи. Необхідний мінімум - досвід роботи по одній спеціальності протягом одного року або 1560 відпрацьованих годин за останні три роки. Враховується тільки робота, за яку ви отримували заробітну платню, волонтерська діяльність не враховується. Наявний досвід роботи не обов'язково повинен відповідати тій спеціальності, на яку ви влаштовуєтеся. Студентам досвід роботи не потрібнен.

Освіта. Кваліфікованим спеціалістам необхідно мати або освіту отриману в Канаді, або іноземну, але підтверджену відповідним чином. Випускники ВНЗ повинні мати диплом навчального закладу однієї з чотирьох провінцій, а студенти проходити навчання як мінімум по дворічній програмі на території зазначених провінцій. Сертифікати з мовних шкіл не враховуються.

Знання англійської мови. Досить набрати 4 бали по IELTS.

Фінансовий стан. На одну людину 3000 канадських доларів, на родину з 2 осіб 3800 канадських доларів, на родину з 3 осіб 4700 канадських доларів.

Вік. Вікові обмеження не вказані.

Запрошення на роботу. Це одна з найважливіших вимог. Заявник повинен мати запрошення на роботу від роботодавця, який бере участь в цьому проекті. Для пошуку роботодавця відвідайте офіційний сайт Департаменту у справах громадянства та імміграції Канади, розділ про Пілотний проект з імміграції в Атлантичну Канаду, потім виберіть одну з провінцій і знайдіть список вакансій. Роботодавці можуть надати довгострокову підтримку новому іммігранту та його родині, щоб ті змогли максимально швидко адаптуватися в новій країні.

Докази вкорінення. Вам необхідно надати докази, що у Вас є достатньо коштів для забезпечення звоєї сім'ї після приїзду в Канаду. Необхідна кількість коштів залежить від розміру Вашої родини. Канада приймає до 2000 заявок в 2017 році. Інформацію про те як подавати заяву Ви можете отримати на сайті Департаменту у справах громадянства та імміграції Канади.

Джерело