Top of Page Top of Page

Увага, впроваджується Візова Інформаційна Система -VIS

23 червня 2015 року у Посольствах країн-членів Шенгенської угоди запроваджується нова Візова інформаційна система (ВІС), яка допоможе забезпечити єдину політику Європейського союзу у видачі віз, безпеку Шенгенського простору та ефективний контроль зовнішніх кордонів.

Ця система вже запроваджена у представництвах країн Шенгену в Африці, Середній Азії, Північній та Південній Америці, Австралії, Південно-Східній Азії, Західних Балканах та Туреччині.

Обмін інформацією бази даних ВІС між країнами Шенгену полегшить та гармонізує процедури видачі віз та перетину зовнішніх кордонів.

У базі даних будуть накопичуватися особисті відомості, фотографії та біометрична інформація відбитків пальців осіб, які звертаються за отриманням Шенгенської візи. Під час перетину зовнішніх кордонів Шенгенського простору зібрані дані використовуватимуться для перевірки подорожуючої особи.

Поступово ВІС буде запроваджена у всіх представництвах країн Шенгену.

Звертаємо Вашу увагу, що з 23 червня 2015 року в Дипломатичних представництвах країн-членів Шенгенської угоди змінюються форми заявки (анкети) на отримання Шенгенської візи.

З більш детальною інформацією Ви можете ознайомитись на сайті Дипломатичного представництва відповідної країни-члена Шенгенської угоди, що Вас цікавить.