Top of Page Top of Page

Обмін персональными даними між компетентними органами ЄС і США

В грудні 2016 року в Брюсселі відбулася зустріч посадових осіб національних органів із захисту даних ЄС. На зустрічі, зокрема, обговорювалися можливості співпраці між контролюючими органами ЄС і США з метою обміну даними.

Керівними принципами цього обговорення є наступне: суб'єкт даних має право отримати копію персональних даних особи та має право передавати ці особисті дані безпосередньо від одного реєстратора до іншого.

На сьогоднішній день встановлюються нові напрямки в додатках конфіденційності реєстраторів з метою обміну даними між країнами ЄС і США.

Таким чином, наприклад, компетентні органи США при ухваленні рішення про відкриття візи Заявнику, а також і в інших випадках, встановлених федеральним законодавством США, матимуть доступ до персональних даних заявників, а також до інформації про вантаж, майно, об'єкти, наявні в Шенгенській інформаційній системі SIS.

Так само і компетентні органи країн-членів Європейського союзу матимуть доступ до даних, які знаходяться в Національній системі небажаних до в'їзду осіб, а також до інформації про вантаж, майно, об'єкти.

Джерело